2010. június 21., hétfő

Itt a VAKÁCIÓ

3-ból 2 gyermekem már megkapta a bizonyítványát, a 3. gyerkőc bizonyítványában semmi jó nincs, ezért inkább arról nem írok. :( Remélem a nyáron megjön a nagyfiam esze, mert ha nem, akkor újabb kemény tanév elé nézek.

Miki már pénteken megkapta a bizonyítványát. 9. osztályos volt, un. nyelvi évfolyamra járt most, azaz heti 12 órában tanulta az angolt, illetve 3 óra spanyol volt a 2. választott idegen nyelve. Illetve volt még heti 5 órában informatika. A tanév során letette ECDL Start-ot, a nyár folyamán fogja megkapni a bizonyítványt róla.
Miki bizije:
magatartás, szorgalom: 4
kommunikáció: 3
spanyol: 3
angol: 4
matematika: 5
informatika: 5
testnevelés: 5

Beánál ma volt a tanévzáró. Mivel ő még most volt 2. osztályos, ezért nála szövegesen értékelték a tanévet, amit számokkal is röviden le lehet írni a következő: magatartás: példás, szorgalom: jó, magyar irodalomból meg dicséretet kapott. Illetve kapott jutalom könyvet, amiért a fejlesztőn a legszorgalmasabb kis tanuló volt. :D :D
Aztán amikor megkapta mindenki a bizit akkor jött a fekete leves. :( Előrelépett a napközis tanító néni, és elbúcsuzott az osztálytól, mert jövőre felkérték egy másik osztály osztály tanítójának, és fájó szívvel, de elköszönt tőlünk. Hát nem voltam felkészülve erre a fordulatra, és végig néztem az osztályon, meg a szülőkön, mindannyiunknak folyt a könnyünk. :( Bea keservesen sírt, szinte zokogott, alig tudtuk megvígasztalni, a bizijét sem nézte meg, nem is érdekelte, itthon olvasgatta el. Szerencsére nem megy el az iskolából tanító néni fognak találkozni a gyerekek meg ő, csakhát nem fogja a mi gyerekeinket tanítani. Beának most van 2,5 hónapja, hogy feldolgozza ezt a "traumát", ahogy a többi gyerkőcnek is. Annyira fura volt, ahogy mindegyik gyerek elkezdett sírni, vagy legalábbis könnyezni.

3 megjegyzés:

*kateee írta...

Gratulálok a gyerkőceidnek :) ügyesek voltak...
Bea tanárát nem értem, miért így állt elő ezzel... az utolsó pillanatban ez nekem annyira nem tetszik... biztos jó tanár, de ez nem volt szerintem szép dolog tőle... én úgy gondolom hogy erre neki kellett volna felkészíteni a gyerekeket biztos vagyok benne, hogy tisztában van vele mennyire szeretik...

Zsuzsa írta...

Köszi, Kateeee!
Az igazság az, hogy ezeket én és a többi szülő is megkérdezte a napközis tanító nénitől, hogy miért így, miért most, amikor ünneplésre gyűltünk össze, és nem sírásra.
Azt mondták, és egyönteten állította a 2 tanító néni, hogy még hétfőn is folytak a tárgyalások, és még minden kérdéses volt sokáig, és hát ugye a gyerekek múlt hét kedd óta nem jártak suliba. Elfogadom ezt én, de akkor is rosszul jött ki az egész dolog. Mondjuk az sem lett volna jó, hogy ha szeptemberben derül ki ez az egész, így legalább megnyugszanak a kedélyek addig, és a tanulásra koncentrálhatnak majd, nem a "tragédiá"-jukra.
Hogy ki lesz az új tanítójuk nem tudjuk, valószínűleg valaki új, most fogják felvenni.

Noémi írta...

Szia Zsuzsa!

Gratulálok az okos gyerekeidhez!
Büszke lehetsz rájuk!
A nagy fiammal mi is megjártuk ugyanezt a kálváriát az alsó tagozatban kétszer. Mind a kétszer szeptemberben tudtuk meg, hogy más lesz a tanítónéni. Ráadásul ez nem a napközis tanár volt. Dühöngtünk is eleget! Igazi bunkónak tartottam az Igazgatót, hogy a szülőkkel nem közölt semmit! Pedig ez igazán elvárható lett volna!
A gyerekeket legalább felkészíthettük volna, a rossz hírre.