2012. január 29., vasárnap

Kötéseim és hímzéseim

Eltelt 2 hét az előző beírásom óta, és ígéretemhez híven megmutatom mire jutottam az elmúlt időszakban. Hát nem sokra. :( De azt a keveset azért megmutatom.
1. Talán a möbius sálam haladt a legjobban, mivel ott teljesen sima szemeket kell kötni, és hajnalonta, amíg tanultam, megkötögetem egy pár sort.

2. Pityu képe is halad, jó homályosra sikerült a fotó, de azért beteszem, hogy én is lássam, mennyit is (nem) haladtam a 2 hét alatt.

3. Tulipános mellény is haladgat, de az a baj, hogy a norvég minta nagyon kifog rajtam, ehhez oda kell figyelni, nincs mese. Reményeim szerint legkésőbb 2 hét múlva már a kész mellényt mutatom meg.

4. És mivel hónap utolsó hétvégéje van, és megígértem ezt is, hát megmutatom a kis "légypiszok" HEAD-em haladását. Haladok, de azért nagyon ezzel sem, de mindegy, következő héten, vagy 2 hét múlva ebből is több lesz. ;)
Következő jelentkésemkor már egy csipke kendő haladását is mutatni fogom, és természetesen tuti, hogy lesz kész munkám is, mert szeretném, hogy legyen. Például ugye a tulipános mellény! :D

2012. január 15., vasárnap

möbius sál

És akkor itt a kép a möbius sálamról is! :D
Egyelőre ennyi infó, későbbiekben mesélek majd bővebben is róla. A lényeg, hogy nagyon élvezem, ahogy gyarapszik, és kíváncsi leszek a végeredményre is.

Első és 2. hét termése

Munka és nyelvvizsgára való készülés mellett azért kötök, hímzek, már amikor sikerül, mert enélkül nem megy...
Megmutatom az elmúlt 2 hét termését. :D
1. Lassan haladok a tesztkötéssel, mellény lesz belőle, jelenleg épp a norvég minta előtt tartok.


2. Nagyfiamnak kb. 2 évvel ezelőtt megígértem, hogy hímezek neki egy képet, szoktam ilyet csinálni... mármint képet is csináltam már, meg ígérgetni is (pirulós szmájli), valószínűleg most már el fog készülni, csak idő kérdése. ;)


3. Ez egy párnának készülő mű, meglátjuk mikor lesz kész. ;)

4. és még készült a héten valami, csak ahhoz, hogy felrakjam meg kell várnom valakinek az engedélyét. A möbius sálamról van szó, csak a fonal miatt kérdéses, hogy mikor rakhatom majd fel, szóval, előbb vagy utóbb azt is mutatom. ;)

A kis légyfoltos nagy művem, amit még 2010. decemberében kezdtem el... hát tavaly szinte hozzá sem nyúltam, idén azért már hímezgettem rá, arról majd havonta egyszer tervezek képet felrakni, valószínűleg hónap végén lesz ez.
Egyelőre ennyi, terveim szerint 1 hét múlva is mutogatok majd egy-két dolgot, bár most már pénteken és szombaton tanfolyam is lesz, szóval elég húzós hetek elé nézek, de a hobbimra szükségem van, hogy mindent tudjak csinálni, amit csak akarok! :D




2012. január 1., vasárnap

Új év, új lendület

És akkor íme az új teszt kötésem, amivel átkötöttem magam az új évbe! Szószerint, ugyanis filmet néztünk éjfélkor, és én a passzét kötöttem.....

Ez is Kutas-Keresztes Ági tervezménye, egy mellény lesz, norvég mintával lesz tulipán kötve, elvileg 2 hét múlva készen kell lennie. Kihívás... mint mindig!