2011. január 20., csütörtök

A mai napomon úgy éreztem, hogy nagyon nem kellett volna felkelnem, a következők miatt.

Kezdődött azzal, hogy felkeltem tök jó kedvvel, azt hittem, minden jó lesz. Aztán keltettem a nagyfiamat, ezzel nem volt gondom, és most ezután tételesen a következők.

1. Miki kiakadt, hogy elfogyott a kenyér, soha nem szokott reggelizni, kaját vinni magával, de pont most neki eszébe jutott ...

2. Apjukom kiakadt, hogy nem talált egy ruha darabját, illetve már csak egy volt, épp most mosom, úgyhogy ez a probléma megoldódik.

3. Apjuk belekötött a kis kedvenckéjébe, Mikibe is, hogy a macska büdös, és tegyen valamit, mert kivágja a macskával együtt. Ezek után mondtam a Beának, hogy nagyívben kerüljük ki apjukot, ha nem akar rosszat magának.

4. Viszem Beát a suliba, megállít tanító néni, hogy Bea kap egy ofő intőt, mert tegnap önvédelemből, játékból megkarmolta az egyik kis osztálytársát, a nyakán, akinek feldagadt a seb helye. Ekkor már éreztem, hogy nem lesz ez egy jó nap. Beát nem dicsértem meg, de akkora tragédiát sem látok abban, hogy megvédte magát.

5. Lekéstem a fél 8-as buszt, mentem a később busszal, amiről előbb kellett leszállnom, mert baleset volt, és csak lépésben tudott menni a busz.

6. Az apróbb idegesítő húzások a betegek részéről, ami már végképp kiakasztott, amikor egy rendelésre a beteg kért egy időpontot, mondtam neki, neki az korai, mondjak egy másikat, és amikor már rögzítettem, közli, hogy mégiscsak a korábbi időpontot kéri.

7. TElefonált a nagyfiam, hogy ismét kap valszeg egy igazgatói intőt, mivel köztudott, hogy ő bagózik, és ha a WC-re megy akkor tuti, hogy azért megy, mert bagózni akar. Az ellenőrző tanárnak az volt a gondja, hogy a gyerek nem csukta magára az ajtót, és tutira azért mert bagózott, igaz a bagót nem találta a kezében, lehet, hogy bedobta a WC-be, amikor látta, hogy jön az ellenőrzés, gondolom ezzel érvel a tanár.

8. TElefonál a nagyfiam, hogy az ig. helyettes beszélni akar velem. Ez fél 1-kor volt, és itt már kiakadtam... felhívtam, és 15 percig beszélgettünk, volt amit elfelejtettem neki elmondani, így megírtam üzenetben neki, remélem nem küld el a fenébe. Volt egy megoldás javaslatom erre az iskolai bagózásra, csak egy kis rugalmasság kellene hozzá. Nem tartom jó dolognak, hogy felnőtt, fiatal embereknek megtiltsuk ezt a szenvedélyt, ez semmi jóra nem vezet. Nagyon utálom, hogy a gyerekem bagózik, de be kell látnom, hogy felnőtt ember, saját felelősségére teszi ezt. Illetve ma még én vagyok érte felelős, holnaptól már minden tettéért ő lesz a felelős. ;) :) A beszélgetés után eltört a mécses, nagyon jól esett, utána már kezdtem szebbnek látni a világot.

8 megjegyzés:

*kateee írta...

Jobbulást :( Fiadnak pedig Boldog Szülinapot!!! (remélem jól értelmeztem az utolsó bekezdést)

Zsuzsa írta...

:D :D
Köszi, igen, jól értelmezted! 18 éve ilyenkor már vajúdtam, holnap reggel 5:45-től nagykorú a fiatalember! :D

latinka írta...

Kitartás,Zsuzsa,vannak ilyen napok,amikor minden összejön.
Nálunk a suliban az udvaron van kijelölt dohányzóhely a 18 felettieknek.

Zsuzsa írta...

latinka, köszi!
és ugye, hogy megoldható, hogy a nagykorú elintézhesse ezt a rossz szokását!!! Nekem meg az oktatási törvénnyel jönnek... :( Pedig csak egy kis rugalmasság kéne! Szerintem!

*kateee írta...

nálunk is volt középsuliban, bár így is szerettek a wc-ben bagózni :(

Zsuzsa írta...

Én azt javasoltam az igazgatónak, hogy oldják meg, hogy udvaron, iskola előtt bagóznak, akik már nem kiskorúak, és aki ezek után a WC-ben bagzik, illetve nem a kijelölt helyen, mehet az intő!
Itthon sem szívhat a lakásban, ki kell mennie... tudom, gonosz szülő!

*kateee írta...

nem ez teljesen jogos szerintem... nálunk sem volt bent bagózás sosem és most sincs... mármint apu volt bagós... én szerencsére a vagányidőszak elmúltával letettem :) de mikor már a szülők is engedték akkor már nem volt olyan vagány :DDDD

*kateee írta...

vár egy meglepi! nézz be ha van egy kis időd