2010. július 2., péntek

5 nap "nyaralás" Kőszegen

Vasárnap elmentünk Életem párjával kirándulni, nyaralni, úgymond "nászútra", a 20 évvel ezelőtti nászutunk helyszínére, Kőszegre.
Beát elvittük anyósomhoz, a fiúk, illetve a nagyfiam kikönyörögte, hogy Ő már nagy fiú, tud vigyázni magára és a házra. Nem nagyon akartuk, de úgy döntöttünk, hogy ha a középső (15 éves) Miki itthon marad, akkor üsse kavics, vigyáznak majd egymásra! Tegnap örömmel konstatáltuk, hogy a ház egyben maradt, nagy kár nem keletkezett benne, és még a szobájukban is rendet találtunk. Igaz a mosogatóban várt jó pár fazék, lábos, még szerencse, hogy csak 5 napra mentünk el, és nem volt több lábas, mert még az is megvárt volna mosogatásra várva. :D
Mi nagyon jól éreztük magunkat Kőszegen, pihi volt ezerrel, kirándultunk a környéken, kerestük az emlékeinket, és rájöttünk, hogy "megöregedtünk", nagyon sok minden megváltozott a városban.
Természetesen sok jó is volt, de volt, ami nem tetszett, de ezt az Élet hozta magával, ez van, el kell fogadnunk. Mi eredetileg oda akartunk menni szállásra, ahol voltunk anno... nem találtuk a helyet, mert azért a Hotel nevére nem emlékeztünk, és arra is csak körülbelül, hogy merre kellett mennünk. Első nap megkerestük, sétáltunk egy nagyot, és örömünkre megtaláltuk a helyet, igaz most már nem hotelként üzemel, hanem az egyháznak visszaadták a kastélyt, és most ők üzemeltetik, persze már nem hotelként. Ez volt a nem jó dolog...
Hétfőn Szombathelyre mentünk, szerdán meg Sopronba látogattunk el, nem voltunk egyik helyen sem sokáig, jóformán csak a Fő utcákat néztük meg.
Kedden voltunk Bükfürdőn, strandolni. Hú, nagyon jóóóóóóóó volt, jól le is égtem, de még ez sem izgatott, jól esett a kőkemény egész napos semmittevés, de rájöttem, hogy nekem 1-1 ilyen nap bőven elég, én ennél sokkal pörgősebb vagyok, de azt be kell látnom, hogy jól esett.
Ezen a napon tudtam meg, hogy a 9 nappal ezelőtt megírt Termékpolitika jegyem ötös lett. :D

Szerdán voltunk még borkostoláson is, mert benne volt a csomagárban, amit megrendeltünk. Először nem nagyon akaródzott nekem menni, nem vagyok én nagy borívó, de ha már ott vagyunk, ám legyen. Hú, 2 órás program volt, mert volt benne Postamúzeum látogatás is, kb. fél óra, utána meg kb. 1,5 órás borkostoló történelmi ismertetéssel, mindenki kapott 3x1 dl vörös bort, illetve volt hozzá megfelelő mennyiségű sajt is. A 2. egy dl-nél éreztem, hogy baj lesz, de nem bírtam abbahagyni, mert meg kell hagyni nagyon finomak a borok, szerencsére szédüléssel megúsztam, nem is voltam rosszul, csak a fejem vitt egy kicsit másfelé, mint akartam. :D

Az Írottkő Hotelben, Kőszeg főterén volt a szállásunk, csak pozítivakat tudok mondani mind a szállóról, mind az ott dolgozó emberekről. Félpanziós ellátásunk volt, az étellel is meg voltunk elégedve. Egyértelműen látszott, hogy Kőszeg az idegenforgalomból él, sehol nem tudtunk kérdezni olyat, ahol AZONNAL, KÉSZSÉGGEL ne válaszoltak volna. Budapesten ugyanezekre a kérdésekre tuti szájhuzogatással kaptunk volna választ, mert egyébként bagatell kérdeseink voltak, de aki ugye nem oda való, az fújhatja, annak minden infó fontos.

Természetesen vittem magammal hímzést, laptopot, mert ezek nekem kellenek esténként, sorry. Laptophoz vittem mobilnetet is, de a szállóban volt vezeték nélküli internet, amikor tudtuk, azt használtuk. A hímzéshez szinte hozzá sem nyúltam, pedig egy szatyornyit vittem, hogy tudjak válgoatni, de annyira nem volt kedvem hímezni... no sebaj, majd most... egyszer... ;)

2 megjegyzés:

Judit26 írta...

szia barátném.
Erre jársz felénk és meg sem látogattál.Ma én távozok Badacsonytomajra 1 hétre.

*kateee írta...

sikerült végigolvasnom 3. nekifutásra... örülök, hogy jól sikerült a kirándulás! Minden volt ami kell egy 2. nászútra :) és szerintem nem is baj hogy nem hímeztél... az maradjon csak legközelebb itthon :)