2009. december 12., szombat

Keresztszemes Társaság Karácsony

Itt vagyok én, csak az utóbbi időben nagyon el voltam foglalva, meg vagyok is, így csak néha jutok el az írásig. Most azért írok, mert ma volt a Keresztszemes Társaság hagyományos karácsonyi találkozója, amikor a húzottainknak átadjuk az ajándékainkat.

Én Kryx-et húztam. Sajnos eddig még nem találkoztunk személyesen, nem sokat tudtam róla, de azért "nyomoztam", ahogy tudtam. Megtudtam, hogy van egy 1,5 éves kislánya... hurrá, Eszter megkaphatja a babakockát, amit még nyáron hímeztem, reménykedve, hogy olyan valakit fogok húzni, akinek van pici gyereke. Bejött.

Aztán anyukának-hímzőtársnak is szerettem volna valamit csinálni, ezért 2 hete elkértem csicsóné-Melindától a blgoján megtalált Tra-la-la mintát, mert Kryx súgott, hogy szereti az ilyen mintákat. A mintát kb 2 hete kértem el, utána gyorsan körülnéztem a boltunkban, hogy milyen anyagra is varrjam, és megtaláltam a csodálatosan csillogó (ezüstszállal szőtt) 14-es fehér Aidát, erre hímeztem meg a képet, és raktam hozzá egy fekete banner akasztót. A hímzés gyorsan ment, bár sokszor kellett bontanom, valahogy nem voltam formában, vagy nagyon gyorsan akartam megcsinálni, mert összesen 1 hetem volt, hogy készen legyek. Ma hajnalban fél 3-ra lettem készen, de készen lett, és nagyon jó érzés volt. Igaz, tegnap a frászt hozta rám Kriszti, amikor írta, hogy beteg, és lehet, hogy nem fog eljönni a talira.

Ezek mellé, még egy darus ollót raktam, zöld színűt.

Ezeket szépen becsomagoltam, de előtte lefotóztam, hogy be tudjam ide tenni, íme a kép róla:
Kryx nagyon örült neki, és ezért én is örültem, mert ma úgy éreztem, hogy jó kapni, de legjobb adni, főleg úgy, hogy nagyon beletalálok az ajándékozott vágyaiba.
Elmondta Kryx-Kriszti, hogy a képet a közeljövőben szerette volna kihímezni, a dobókockát barátnőivel akarta közösen meghímezni jövőre Eszti lányának, mert úgy érezte, hogy egyedül neki ez sok lenne, az ollót meg a férjétől kérte ajándékba. Ezekről én tényleg nem tudtam, és nagyon jó volt látni, ahogy csak nézte az ajándékokat, és mindegyiknél csak nevetett, és mondta a történeteket. :D :D

6 megjegyzés:

Márti írta...

Gyönyörűséges ajándékok, nagyon tetszenek!!!
Nem lehetne közelebbről is megcsodálni őket?! A dobókockára is annyira kíváncsi lennék... (az egész telibe hímzett?!) :))))

Zsuzsa írta...

Köszi, Márti!
Igen, egybe-telibe lett hímezve a dobókocka. Én alulról szoktam hímezni felfelé, úgy írom most le, szóval: 2 db kocka elemet kellett egymás fölé hímezni, utána 3 db-ot egymás mellé, és az utolsót a 3 db-os középső elem felé, így egy hosszított + alak jön ki. :) Remélem érthető, jobban nem tudom megfogalmazni. És ezt sor és szem kihagyása nélkül kell hímezni, tehát az elemek szinte összefolynak, utána meg szépen összehajtogatni, és összevarrni, kitömni. Egyik oldalát nem varrtam össze, Krisztire bíztam, hogy pattentot, vagy tépőzárat tesz oda, hogy amikor tisztítja, akkor a tömést ki lehessen venni.
Egyébként annyira tetszett a hímzése, hogy elkezdtem más mintával, geometriással egy másikat, azt talán januárban be is fogom fejezni. ;)

Zsuzsa írta...

No, az nlc-n, megtaláltam kiterítve, hogy hogyan is kell hímezni a kockát, illetve hogy néz ki, mielőtt összevarrnánk. http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=6327 167185-ös hozzászólás

Zsuzsa írta...

Nagyon szépeket készítettél! Nem szép, de irigyelem Kryx-t!
Karácsonyra én is keresztszemeset készítettem, kicsi kulcstartókat hímeztem. Sajnos az összevarrással akadtak gondok, jó lett volna némi kis segítség egy profitól (azaz tőled :-)). Privátban elküldöd a telefonszámodat? Sok puszi neked és kedvenc Zsoldos ex-tanítványaimnak :-)

Zsuzsa írta...

Köszi, Zsuzsi! :D
Itthon vagy már? Skype-on megírom a telefonszámomat, egyszer csak megkapod! ;) De szerintem tudod, mert már évek óta ez van, kb 5-6 éve.
Elvileg ma fent leszek a neten (ha el nem alszom), dolgozni kéne, de ma már hímezni is fogok, mert elvonási tüneteim vannak. :D

Zsuzsa írta...

Szia! Már hazajöttem! Átküldtem a skype-on a mail címem. Sok puszi, zs.