2009. december 18., péntek

"Hátrányos helyzetű" a pici lányom.

A héten egy kicsit morogtam tanító nénire (lám én is tudok ), de aztán simán meg tudtuk beszélni a dolgot, igaz, egy kis lelkiismeretfurdalást okoztam neki.
Történt, hogy az osztállyal népi szokást tanultak be a karácsonnyal kapcsolatban, és azt adják elő a szülőknek. Ez mind szép is lenne, de hétfőn du 4 órakor van az ünnepség. Csak azt nem értem/értettem, hogy ki tud oda menni erre az időpontra, főleg aki 8 órában dolgozik. Szóltam tanító néninek, hogy sorry, Beát lehet, hogy vígasztalni kell majd, mert tőlünk SENKI nem fog tud elmenni, tanító néni meg nagy szemekkel nézett rám, hogy hogy lehet ez.
Hát úgy, hogy én elvileg 10-18 óráig dolgozom egyedül leszek a recepción, de mivel aznap délben van a doktor bácsink temetése, ezért variáltam egy sort, és megbeszéltem a kolléganőmmel, hogy bemegyek 8 órára, és délben, amikor el szeretnék menni, akkor ő addig beül helyettem. Szóval még egy elkéredzkedés nem fért bele a tervembe, meg egyáltalán nem is lehetséges.
Tanító néni ötlete, jöjjön apuka... no igen, reggel elmegy Pestre, vagy ki tudja hová, kizárt dolog, hogy du 4 órára hazaérjen.
oké, akkor jöjjön keresztanya, vagy keresztapa... keresztanya este 10-ig dolgozik, keresztapa is kb. 6 órára ér Gödöllőre.
NAgyszülők? ilyen időjárási viszonyok között hogy kérjem meg őket, hogy jöjjenek ki Pestről, és utána menjenek haza.
Testvérek? Persze, a 17 éves bátyusnak csak ez hiányzik, hogy a "dedósokhoz", beüljön, a 15 évesem meg kb 5 óra után ér haza az iskolából, Pestről.Szóval passz, senki nem tud menni. Megjegyeztem, hogy szerintem erre az időpontra kizárt dolog, hogy a szülők odaérnek, erre én estem pofára, mert közölte tannéni, hogy igenis 4 órára már a SZÜLŐK többsége elviszi saját maga a gyereket az iskolából. Azok a szülők, akikkel reggel találkozom, akkor hogy a fenébe van a 8 órás munka??? Ha én reggel ott vagyok az iskolánál 100 %, hogy nem én megyek a gyerekért, mert a 8 órám úgy telik le, hogy fél 5-re érnék oda, ha nem én megyek reggel (péntekenként), akkor viszont már 7 órakor ügyeletben van Bea, de én hozom el 3 órakor, ma 2-kor, mert előbb eljöttem, nem voltak betegek, és kolléganő mondta, hogy lépjek le. Szóval, nem értem.Nálunk meg hétfőtől csütörtökig beosztva a bátyusok mennek Beáért, hogy ne kelljen ott lennie az ügyeletben vagy tovább az iskolában, amíg oda nem érnék.
Végülis Beának is megmondtuk, hogy sorry, először sírt, teljesen természetes módon, de aztán tanító néni kitalálta, hogy felveszik videóra, és megkapjuk DVD-n, amit akkor nézünk meg, amikor akarunk, így Bea is megnyugodott. :D

3 megjegyzés:

Kryx írta...

Az enyém is hátrányos lesz, amikor elérünk idáig, mert mind a kettőnk munkája minimum 8 óra és az enyém 9-kor kezdődne. A 6 órába meg nem akarnak beleegyezni... :(

Zsuzsa írta...

Zsuzsikám, szerintem azért lehetséges, hogy a szülők odaérnek 4-re a suliba, mert a 2-os gyereknek van(nak) kistestvére(i). Emlékezzél csak, amikor nagy pocakkal jöttél a fiúkért a Petőfibe :-)

Zsuzsa írta...

Oké, oké Zsuzsi, de akkor mind a 19gyereknek??? :D :) Hú, akkor jó lesz nekünk, mert sok új gyerek lesz, szaporodik a nép...
Igen, persze, én is emlékszem még a 8 évvel ezelőtti énemre, akkor volt 8 éves, azaz 2.-os a Pityu, Miki nagycsoportos, Bea meg pocakban...