2012. február 19., vasárnap

Sok-sok kötés...

Majdnem elfelejtettem, hogy én ma felakartam rakni az elmúlt 2 hét kötéseinek a képét. Hímezni most nem hímeztem, abból nem tudok mutatni semmit, de remélem a következő hetekben ez is meg fog változni.
1. tulipános mellény: szegénnyel nagyon szenvedtem, nem tudom miért, mert szép, és jó, mégis. Érdekes most a norvég minta izzasztott meg, de túl vagyok rajta. Most már csak simákat kötök, közben lehet tanulni (lehet, hogy azért volt szegény most mostoha, mert inkább kivételesen csak teljesen simákat akartam kötni, hogy közben tudjak olvasni. ;) ). Most meg attól tartok, hogy kevés lesz a fonal, meglátjuk jövő hét végére kiderül.

2. möbius sál: no ez valamivel jobban haladt, mert ebben CSAK sima kötés van.
3. csipke kendő is elkészült, már a múlt hét végén, a héten már fel is vettem a munkahelyemre, csak ilyen fotót elfelejtettem készíttetni. ;)
4. Miután elkészültem a csipke kendővel, nagyfiam előállt azzal a kéréssel, hogy ajándékba kéne kötnöm egy kb. 2 méteres sálat tegnapelőttre. Hát nem jött össze, akinek szánta majd így félkészen megnézheti, és ha szerencséje van, akkor jövő hétvége felé meg is kaphatja. ;) Jelenleg 65 cm-es. :D


 Ennyi! Következő alkalommal reményeim szerint lesz már vegyesen kötés, hímzés, és leginkább szeretnék jópár kis sapit is elkészíteni a korababáknak. Nagy lelkesedéssel készülnek a Facebook-on összegyűlt lányok-asszonyok kezei alatt a koraszülött babáknak az ici-pici sapkák, ebből én sem szeretnék kimaradni! :D
Akit bővebben érdekel a lehetőség, és esetleg szeretne csatlakozni hozzánk, akkor a sapi leírást Kutas-Keresztes Ági blogjában megtalálhatja: http://agnes.kutas.ch/hu A leírás magyarul van, és szabad minta. Ez teljesen simakötéssel készült sapi, de a jövő héten lesz mintás kis sapi is, akit az érdekel, azt is figyelheti Ági honlapján.

2 megjegyzés:

Palkó írta...

Örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon klassz az a tulipános mellény, úgy kötsz, mintha gép lennél... (ez most dicséret akart lenni :))

Zsuzsa írta...

köszi! :)