2011. december 25., vasárnap

Évvégi tervek a jövő évre

1. eszperantó szóbeli nyelvvizsga letétele, és ezzel együtt akkor a diploma is a kezemben lesz. ;)
2. hímzések terén a gyerekeimnek szeretnék hímezni, amiket már réges régen megígértem, végre tényleg megcsinálni, mert még a végén úgy járok, hogy az unokáimnak lesznek készen.
3. folytatni szeretném a tesztkötéseket mindenképpen, aztán lassan a családtagjaimnak is kötök,nem csak magamnak, mert nem fogok férni a szekrényemben! :D :D
4. a legfontosabb, igaz ezt már tavaly is elterveztem, de valahogy nem jött össze: minimum havonta életjelet adni magamról, munkáimról, itt a blogomban!

Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok, és azt, hogy mindenki meg tudja valósítani terveinek a nagy részét!

Évvégi összegzés: hobbi

Hát, amilyen nagy lendülettel kezdtem az évet, ez annyira nem jött össze. Persze, hímeztem, és nyártól visszatértem a másik hobbimhoz a kötéshez, mégis, a tervek, csak tervek maradtak, illetve jócskán átcsúsznak a jövő évre. De ez természetes dolog, mert aki szintén ezekkel a hobbikkal él, tudja, hogy egy Életre gyűjtjük a mintákat, és tervezzük el, hogy még a 3. Életünkben is legyen jócskán munkánk.
A keresztszemes hímzéseknél az RR munkák sikeresen kifutották magukat, most már csak egy futó projektem van, illetve, van még 1-2 elmaradt dolog, amit vissza kéne juttatnom a tulajdonosának, más rr-ekből.
Nagyfiam kb. 5 képet nézett ki magának, hát, ebből egyet elkezdtem, talán a 20. (most januárban 19 éves lesz) születésnapjára el is fog készülni. ;)
Kézi kötésnél Kutas-Keresztes Ági modelljeit tesztkötöm, épp ezért ezekkel el is készülök, mert határidősök, különben amiket nem határidőre kötöm, no azokat meg is nézhetem, hogy hogyan állnak. ;) Bea lányom is várja a pulcsiját, reménykedem, hogy az is a közeljövőben készen lesz.
Azért ma  megleptem, mert egy Ági tervezte ujjatlan kesztyűt elkészítettem Beának, nem volt kunszt, 2 este alatt elkészült:
REngeteg tervem van a jövőbe, ezzel folytatom....

Évvégi összegzés: munka, tanulás

Ahogy összegeztem az elmúlt évemet, döbbentem rá, hogy nagyon-nagyon sok minden történt velem idén, és többségében jó dolgok.
Júniusban sikerült a záróvizsgám a főiskolán, ez a jó! :D Viszont nyelvvizsga hiányában egyelőre a diplomám ott porosodik a suliban, ez a rossz. Ez a feladat átcsúszik jövő évre, remélem fél éven belül ezt is kipipálhatom.
Ahogy levizsgáztam, rá 2 napra szembe jött velem egy állás ajánlat, aminek nem tudtam ellenállni! :D Majdnem 3 hónap várakozás után válthattam munkahelyet. Ennek több oka is volt, egyrészt az új munkahelyen elég sok mindent vizsgáltak körülöttem, és hát ez ugye időigényes volt. Másrészt a volt munkahelyemen a közvetlen főnököm nem volt lojális velem, így az utolsó 2 hét várakozást neki "köszönhetem", de szerencsére az új helyemen annyira vártak, hogy nem volt gond, illetve volt, de ezt megoldottuk. ;)
Jelenleg a 6 hónapos próbaidőmből már majdnem 3,5 hónapot letöltöttem, március közepéig rezeg a léc, de utána remélem határozatlan idejű munkaszerződésem fog életbe lépni.
Mivel tanulás nélkül nem tudok élni, ezért szabadidőmben (ha-ha-ha) elkezdtem mérlegképes tanfolyamra járni. Ja, és saját pénzből, mert elvileg a jelenlegi munkahelyemen ez a végzettség nem kell konkrétan, viszont örülnek neki, ha meg van. Novemberben kezdtem, egyelőre 3 előadáson voltam csak, mert jogból és gazd. vezetésből felmentést kaptam a fősulis leendő diplomám miatt, és csak a pénzüggyel kezdtem, amiből már március 1-én vizsga lesz.
folyt. köv.: hobbi