2011. június 21., kedd

A mai nap egy életre bennem marad

És igen, a mai napon elmondhatom, hogy 41 éves fejjel végre MEGSZEREZTEM első diplomámat, kicsit későn érő típus vagyok!
2005. telén tavaszán erős depresszió vett rajtam erőt, hogy betöltöttem a 35. életévemet, itt a vég, ez már csak rosszabb lesz. Ekkor vettem magamnak a bátorságot, akkor még lehetőség volt ingyenes felsőoktatást igénybe venni GYES-es, illetve GYET-es (főállású anya) emberkéknek. Így beadtam a jelentkezésemet, és érdekes módon a lelki egyensúlyom helyrebillent, állandó pörgés következett az Életemben, sokszor túlzásba is vittem az elmúlt 6 évben, mellesleg elvégeztem emellett egy multimédia fejlesztő OKJ-s tanfolyamot, és egy nyelvet, az eszperantót is elkezdtem tanulni. Eszperantóból az írásbeli vizsga letudva, következik szeptemberben a szóbeli, hogy a bizonyítványt is átvehessem még az idén. ;)

Ma többször meg akartam futamodni a főiskola épületéből, de szerencsére nem tettem, ez köszönhető sok társamnak, akikkel együtt, vállt vállva vetve vittük végig az egész felkészülést és a mai napot is. Szerencsére a 19 fős mai csoportból majd a fél társaságot ismertem vagy személyesen, vagy csak virtuálisan, de ma lelkileg nagyon sokat segítettünk egymásnak. Hiába mondták nekünk, hogy ne féljünk, az Elnök Úr is többször kinézett, bátorított, de aki ezt még nem élte át, nem tudja, nem hiszi el.
Én amíg be nem mentem negyed 12-kor ma, hol el akartam ájulni, hol haza akartam jönni, hol kiszaladtam az épületből... így visszagondolva elég gyorsan ment az idő, bár akkor nagyon cammogónak éreztük. Végülis amikor bejutottam utolsóként a csoportból, akkor már bennem az volt, hogy úgyis minden midegy, lesz ami lesz. Fapofa, holt nyugalom. Bejött, a tételek JÓL voltak letéve, tudtunk válogatni, tudtuk miszerint keressünk. Mondjuk nekem már csak a maradék volt, de ez megnyugtató volt számomra. Délben, harangszóra jöttem ki, fél 1-kor már az eredmény hirdetésen is túl voltunk!
Még nem tértem magamhoz teljesen, de egyszer majd ez is eljön! Délután aludtam egy hatalmasat, miután hajnali 4 órakor kidobott az ágy, elég fáradt voltam. A délután majd 3 órás alvás jól esett, aztán lehetett ünnepelni. Fiam egyik barátja tegnap érettségizett, így együtt ünnepeltünk a fiatalok legnagyobb örömére. Most egy kicsit zsong a fejem, de sebaj, jólesik!

Június - számokban

1988. június 13. hétfő: szóbeli érettségi vizsga
1988. június 20. hétfő: érettségi bankett
1988. június 21. Tatai tábor, megismerkedek ott egy szimpatikus fiatalemberrel
1990. június 23. ezzel a szimpatikus emberrel házasságot kötök :)
Eltelt 21 év....
2011. június 21. gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán sikeres államvizsga, négyes diploma jeggyel :D Kicsit későn érő típus vagyok! :D :D
2011. június 23. házassági évforduló: 21 éves! :D

2011. június 17., péntek

Agyament történet - 4 nappal az Államvizsgám előtt :D

Azt hiszem nálam itt a vég... a mai nap után elgondolkozom, hogy mi lesz velem kedden.
egy-két mai humoros történetet leírok, akit nem érdekel, ugorja át!

1. recepción dolgozom, valakit épp beregisztráltam. Szokásom, hogy amíg valakit beírok a rendelésre, közben felveszem a telefont, ha csörög. Most is csörgött a telefon, mikor regisztráltam, de most NEM VETTEM FEL a telefont, de úgy vettem, hogy igen, és teljesen természetesen megszólaltam, hogy "Tessék recepció, jó napot kívánok!". Kolléganőm rám nézett, és megkérdezte, hogy esetleg a kagylót nem akarom-e felvenni!

2. Van egy doktornő, akit úgy hívnak, hogy dr. Fehér. Beteg kérdezi, hogy a bőrgyógyászaton ugye a Fehér dr-nő van, válasz: "Igen, a Fekete drnő". Nem röhögtem, á dehogy.

3. Beírtam egy 5 éves gyereket az ortopédiára, időpontot adtam neki. Következő beteg 80 éves volt, de elfelejtettem kilépni az 5 éves gyerek adatlapjáról, és beírtam a 80 éves helyett az 5 évest a Belgyógyászatra.

4. Tegnap vett a férjem egy tábla szalonnát, már tegnap is azt néztem, miért hozott húst, nem férünk a hűtőben. Ma felhívtam a férjemet, hogy akkor a tegnap hozott húsból mit készítsek. Kérdezi a férjem, milyen húsból? Hát abból, amit tegnap vettél, férjem közölte, hogy nem vagyok normális. Hazajöttem, és megnéztem a "hust", ami naná, hogy a tábla szalonna volt.

De sebaj, ha hülye is vagyok, legalább már széppé tettem magam, szerdán voltam kozmetikusnál, ma meg fodrásznál, szóval én már "kész" vagyok!

2011. június 11., szombat

Végre....

Végre vége ennek a tanévnek... hurrá. Megértem, hogy nem kell idegeskednem nagykorú, elsőszülött gyermekem tanulmánya miatt. Azért még van hátra egy kemény évünk, az utolsó középiskolai év... remélem legalábbis.
Elmondhatom most már, miután az elektronikus naplókat megnéztem, hogy mindhárom gyermekem felsőbb osztályba léphet. A legkisebbnél és középsőmnél ez nem volt kérdés, és ha jól belegondolok, akkor nagyomnál sem, de az biztos, hogy nála eléggé rongyossá beszéltem a számat. Meg is jegyezte május elején, hogy visszavehetnék, mert már kezdek idegesítő lenni ebben a témában, de ezek szerint ha idegesítő is voltam, meg lett az eredménye, és momentán ez a lényeg számomra. ;)
Középsőm hozta a formáját, nem is kicsit, nagyon szépen teljesített ismét, 4,42-as átlagot produkált, 10. osztályban. Egy hármasa sincs, meg is "dorgáltam" ezért, hogy még erre sem képes, persze csak viccesen, mert bár nem szereti, ha dicsérik, azért büszke vagyok rá nagyon!

Egyelőre most csak életjelként jelentkeztem, mert én meg elvileg épp ppt-t készítek a szakdolgozatomhoz. A szakdolgozatomat leadtam még május elején, annak az egyik bírálati jegyét már megkaptam, egy szép kerek ötös formájában. Még a másik bírálati jegyre várok, aminek legkésőbb szerdáig meg kell érkeznie az indexembe. Csütörtökön (16-án) megyek Gyöngyösre próba védésre, és tájékoztatás meghallgatására, utána 21-én megyek már csak, akkor már élesben fog menni a dolog. Van még 10 napom az államvizsgára készülésre, mindezt munka mellett, de úgy szép az élet, ha zajlik! :D :D