2010. július 24., szombat

Csak úgy...

A mobil ügynek még nincs vége, sőt.... akárhogyan is, de utána járok a dolgoknak, azóta kiderült még más is, de ezt csak akkor tudom bizonyítani, hogy ha kijött a számla, addig nem tudok lépni. Nem csak arról van szó, hogy olyan szolgáltatást akartak ránk sózni, amit mi nem is kértünk, hanem másról is.

Közben készülök az őszi nyelvvizsgámra, már a szavakkal kezdek álmodni, szeptemberig tuti becsavarodok. ;)És még korántsem vagyok a végén, szóval kitaláltam, hogy szépen nekiállok tanulni a szavakat még nagyobb erőbedobással, de hogy ne unjam hülyére a magolást, közben kötöm a Bea poncsóját, amit már 1 éve megígértem neki, hogy elkészítem. Még jó, hogy tudok "vakon" kötni. Természetesen a haladásról majd teszek fel fázis fotókat.

2010. július 22., csütörtök

Mai napi bosszankodásom

Beírom mai napi bánatomat, mert úgy érzem, szólni kell, hogy mások okuljanak a mi hibánkból!

A napokban vett a 15 éves fiam az összespórolt pénzéből egy mobil telefont, ami szíve vágya volt. Tegnap aktiváltuk a hozzá kapott SIM kártyát, ECO díjcsomaggal. Amíg ezt nem aktiváltuk, a régi SIM kártyájával próbálgatta a telefont, ami szintén ECO díjcsomaggal működik.
A telefonon lehet netezni is, de én kijelentettem, hogy nem kell rá net, mert van itthon internet, netezen azon, ha a telefonra le akar tölteni, akkor majd WI-FI-vel rácsatlakozik a netre.
Gyerekem tegnap délután szépen fel is csatlakozott a netre, beállította, hogy WI-FI, és ő ennek tudatában töltött a telefonjára anyagot. Mikor befejezte, akkor kapott egy sms-t, hogy 6 MB-ot töltött le, és ha akar, akkor fizessen elő a … net csomagjára a szolgáltatónak.
Gyerek naív, nem kapcsolt, de mivel igazi Dagobert bácsi, és tudja, hogy csak a díjcsomagot álljuk neki, nagyon figyelte, hogy nehogy túllépje a megengedett lebeszélhetőséget, és délelőtt megnézte mennyi az eddigi nettó forgalma, és ezután is megnézte az éjjel, a különbség 12 ezer forint volt nettóban!!!! Nézett nagyot, szólt nekem éjfélkor, hogy baj van.
Én gyors ütemben felhívtam a z ügyfélszolgálatot, és akkor jött az, hogy ledöbbentem. Közölték velem, hogy ja, így jártam, jártunk, mert a NET Start az alapcsomagban benne van, és ha a telefonszámot aktiváltuk, akkor automatikusan aktiválódik ez a szolgáltatás is, aminek nincsen előfizetési díja, viszont van húzós letöltési ára. Mondtam a hölgynek, hogy ha lehetséges, akkor a telefonon keresztül AZONNAL inaktiváltatom ezt a szolgáltatást. Állítólag kellett volna kapnia a gyereknek SMS-t, hogy rajta van a neten, akkor az ügyintézőnek azt mondtuk, hogy kaptunk ilyen sms-t, de amikor letettem a telefont, akkor megnéztem az SMS tartalmát, és abban csak az volt, hogy 6 MB-ot letöltött, olyan sms-t nem kapott, amiben figyelmeztetik, hogy felcsatlakozott a NET-Start-ra.
Gyorsan utánanéztem a Szolgáltató honlapján, hogy tényleg benne van-e az alapcsomagban, és sehol sem találtam, találom, hogy az ECO díjcsomagban ez benne lenne, de még az sem, hogy ha rácsatlakozik a netre, akkor mennyit kell fizetni. A fizetési díjat magánál a NET-Start-nál találtam meg, 13.- / 10 kbyte 50 ezer forintig, utána meg 0,13 forint szintén 10 kbytonként.
Megnéztem az újonnan vásárolt telefon készülékhez kapott Szerződést is, amihet ugye vettünk új SIM kártyát, hogy hátha abban megtalálom. Nem találtam meg!
Ma reggel felhívtam ismét az Ügyfélszolgálatot, azt hittem, hogy már lenyugodtam, de nem, olyan ideges lettem, hogy csak na. Megkérdeztem az ügyintézőtől, hogy hol van leírva, hogy ez alapszolgáltatás. Azt mondja a Szerződésben. Kontra vissza, hogy abban nincs. Akkor a Szerződési Feltételekben. Kontra: nincs. Jó, akkor utánanéz. Utánanézett, közli velem, hogy az interneten van fent, illetve az Üzletekben kaphatok róla tájékoztatást. Visszakérdeztem, hogy oké, akinek nincs internete, hogyan nézi meg az Általános Szerződési Feltételeket, illetve a boltban ugyan kötelesek elmondani ezt, de vagy nem mondják el, vagy ha elmondják, akkor a vásárló a sok infó közül nem tud hirtelen kiigazodni.
Kérdem én, hogy ha a telefonszámot aktiváltatnom kell, meg sok minden mást is, akkor ezt a szolgáltatást milyen alapon nem kell aktiváltatnom????? Milyen alapon vagyok ilyen „balesetnek” kitéve?
Természetesen a panaszomat megírom a Szolgáltató felé, és intézkedést kérek, amennyiben nem történik semmi, akkor megyek tovább. Az ügyintéző mail címet akart megadni, hogy úgy küldjem el a panaszomat, de természetesen ez nem így fog menni, hanem ajánlott, tértivevényes módon.
Ezt a fórumot azért nyitom, hogy mindenki okuljon az esetünkből, illetve ha vannak még ilyen kellemetlenségek, akkor írjátok meg nyugodtan, hogy tudjunk az ilyen buktatókra figyelni mindannyian!

2010. július 18., vasárnap

Hihetetlen, de igaz :D

Igen, hihetetlen, de KÉSZEN lettem Judit.6 dupla rr-es anyagaival. Igaz, már vagy fél éve kész akartam lenni, de mostanában semmi sem úgy sikerül, ahogy én eltervezem, elnézést kérek minden érintettől!

Az utánam következő társunkkal felveszem a kapcsolatot, és remélem még a jövő hét folyamán tovább tudom adni, és ez az rr is lezárul részemről!

És íme a képek:

1. nagyon aranyos kutyákat hímeztünk Judit anyagára, azt hiszem a mintákat majd el fogom kérni, mert a többit is szívesen meghímezném majd, csak úgy. Nagyon munkás kutyusok voltak, de a végeredmény nagyon klassz! :D



2. Angyalkás minták, ezek nagyon egyszerű kis minták, lehet, hogy ezért nem volt a kedvencem, mert túl egyszerűek ?!?!?! ;)






2010. július 11., vasárnap

Egy kis hímezgetés

Sziasztok!
Jöttem mutatni egy kicsikét!
Benne van a babaköszöntősöm állásást is megmutatom, már majdnem a fele készen van, illetve Margóm fűszeresének részlete.
Babaköszöntő, már majdnem a fele készen. :)

A jobb oldalit csináltam én, a metélőhagymát.

Itt ezen pedig az eddig elkészült 4 fűszernövény található.



2010. július 2., péntek

5 nap "nyaralás" Kőszegen

Vasárnap elmentünk Életem párjával kirándulni, nyaralni, úgymond "nászútra", a 20 évvel ezelőtti nászutunk helyszínére, Kőszegre.
Beát elvittük anyósomhoz, a fiúk, illetve a nagyfiam kikönyörögte, hogy Ő már nagy fiú, tud vigyázni magára és a házra. Nem nagyon akartuk, de úgy döntöttünk, hogy ha a középső (15 éves) Miki itthon marad, akkor üsse kavics, vigyáznak majd egymásra! Tegnap örömmel konstatáltuk, hogy a ház egyben maradt, nagy kár nem keletkezett benne, és még a szobájukban is rendet találtunk. Igaz a mosogatóban várt jó pár fazék, lábos, még szerencse, hogy csak 5 napra mentünk el, és nem volt több lábas, mert még az is megvárt volna mosogatásra várva. :D
Mi nagyon jól éreztük magunkat Kőszegen, pihi volt ezerrel, kirándultunk a környéken, kerestük az emlékeinket, és rájöttünk, hogy "megöregedtünk", nagyon sok minden megváltozott a városban.
Természetesen sok jó is volt, de volt, ami nem tetszett, de ezt az Élet hozta magával, ez van, el kell fogadnunk. Mi eredetileg oda akartunk menni szállásra, ahol voltunk anno... nem találtuk a helyet, mert azért a Hotel nevére nem emlékeztünk, és arra is csak körülbelül, hogy merre kellett mennünk. Első nap megkerestük, sétáltunk egy nagyot, és örömünkre megtaláltuk a helyet, igaz most már nem hotelként üzemel, hanem az egyháznak visszaadták a kastélyt, és most ők üzemeltetik, persze már nem hotelként. Ez volt a nem jó dolog...
Hétfőn Szombathelyre mentünk, szerdán meg Sopronba látogattunk el, nem voltunk egyik helyen sem sokáig, jóformán csak a Fő utcákat néztük meg.
Kedden voltunk Bükfürdőn, strandolni. Hú, nagyon jóóóóóóóó volt, jól le is égtem, de még ez sem izgatott, jól esett a kőkemény egész napos semmittevés, de rájöttem, hogy nekem 1-1 ilyen nap bőven elég, én ennél sokkal pörgősebb vagyok, de azt be kell látnom, hogy jól esett.
Ezen a napon tudtam meg, hogy a 9 nappal ezelőtt megírt Termékpolitika jegyem ötös lett. :D

Szerdán voltunk még borkostoláson is, mert benne volt a csomagárban, amit megrendeltünk. Először nem nagyon akaródzott nekem menni, nem vagyok én nagy borívó, de ha már ott vagyunk, ám legyen. Hú, 2 órás program volt, mert volt benne Postamúzeum látogatás is, kb. fél óra, utána meg kb. 1,5 órás borkostoló történelmi ismertetéssel, mindenki kapott 3x1 dl vörös bort, illetve volt hozzá megfelelő mennyiségű sajt is. A 2. egy dl-nél éreztem, hogy baj lesz, de nem bírtam abbahagyni, mert meg kell hagyni nagyon finomak a borok, szerencsére szédüléssel megúsztam, nem is voltam rosszul, csak a fejem vitt egy kicsit másfelé, mint akartam. :D

Az Írottkő Hotelben, Kőszeg főterén volt a szállásunk, csak pozítivakat tudok mondani mind a szállóról, mind az ott dolgozó emberekről. Félpanziós ellátásunk volt, az étellel is meg voltunk elégedve. Egyértelműen látszott, hogy Kőszeg az idegenforgalomból él, sehol nem tudtunk kérdezni olyat, ahol AZONNAL, KÉSZSÉGGEL ne válaszoltak volna. Budapesten ugyanezekre a kérdésekre tuti szájhuzogatással kaptunk volna választ, mert egyébként bagatell kérdeseink voltak, de aki ugye nem oda való, az fújhatja, annak minden infó fontos.

Természetesen vittem magammal hímzést, laptopot, mert ezek nekem kellenek esténként, sorry. Laptophoz vittem mobilnetet is, de a szállóban volt vezeték nélküli internet, amikor tudtuk, azt használtuk. A hímzéshez szinte hozzá sem nyúltam, pedig egy szatyornyit vittem, hogy tudjak válgoatni, de annyira nem volt kedvem hímezni... no sebaj, majd most... egyszer... ;)