2010. június 23., szerda

Pocsék egy nap...

A mai napon visítani tudtam volna, akárki szólt hozzám, úgy éreztem, hogy a pokolba kívánom, és hagyjon engem mindenki békén. Ez az érzés leginkább délelőtt uralkodott el rajtam, és hát a recepción olyan nincs, hogy nem beszélek senkivel, végülis ezért kapom a fizetésemet.

Sajnos van nyelvvizsga eredmény. :S Ez van, szeptemberben újra próbálkozom! Csak a pénzt sajnálom, viszont a tudásom még tényleg nem tökéletes.

Másik okom az ingerültségre, hogy a nagyfiam elhagyta az iratait múlt héten, és tegnap elkezdtük pótolni, potom 4 ezer forint ugrott ki a zsebemből eddig, "isteni, jó" érzés. :( És még a TAJ kártyáját még nem is pótoltam, nem is fogom, majd talán szeptemberben.

Következő okom, hogy ma megkapta a nagyom is a bizijét.... hadd ne írjam le az eredményét, mert sírhatnékom támad. Igazi pocsék bizonyítvány, a javából. Elvileg lehet javítani aug-ban, de nem tudom, hogy akarja-e, vagy hogy én akarok-e egész nyáron a feje felett állni, és pattogni, hogy ugyan már... Azt hiszem bunkó, paraszt és önző leszek a nyáron, és leülök, lenyugszom, és a saját tanulásommal foglalkozom, mert momentán úgy érzem, hogy a falnak beszélek, hiába mondok bármit, úgyse hallgat rám. Felesleges! Állítólag vissza fogom kapni EGYSZER a normális, értelmes gyerekemet, aki végre igazi felnőttként él, de ez egyelőre nekem nagyon távolinak tűnik. :S :(

Ja, és az egészben az a vicc, hogy azt hittem, hogy ez a napom hú, meg milyen szép lesz, hát tévedtem, alig vártam, hogy vége legyen a mai napnak!
MA 20 évvel ezelőtt mondtuk ki a boldogító igen-t, a párommal, de ma olyan semmilyen vagyok, ez van. Beszéltem délelőtt a férjemmel, hogy mit szeretne enni ma este, úgymond ünnepi vacsiként. Erre elkezdett gúnyolódni, viccelődni, pedig azzal kezdtem a telefonban, hogy "hülye, nyűgös vagyok, mindjárt üvöltök...". Néha a férfi emberek nem tudnak hirtelen normálisan, az asszony lelkivilágához illően viselkedni. Mentségére legyen mondva, hogy amikor levágtam a telefont, mielőtt belezokogok a telefonba, visszahívott, és rögtön normális volt, rögtön magamhoz tértem én is.
Aztán végülis este volt nagyon fini kaja, ittunk egy kis tokaji borocskát, és lenyugodtam valamennyire, de még nem az igazi, majd egyszer a hétvégére, talán...

Szóval összességében, örülök, hogy vége van ennek a napnak.

2010. június 21., hétfő

Itt a VAKÁCIÓ

3-ból 2 gyermekem már megkapta a bizonyítványát, a 3. gyerkőc bizonyítványában semmi jó nincs, ezért inkább arról nem írok. :( Remélem a nyáron megjön a nagyfiam esze, mert ha nem, akkor újabb kemény tanév elé nézek.

Miki már pénteken megkapta a bizonyítványát. 9. osztályos volt, un. nyelvi évfolyamra járt most, azaz heti 12 órában tanulta az angolt, illetve 3 óra spanyol volt a 2. választott idegen nyelve. Illetve volt még heti 5 órában informatika. A tanév során letette ECDL Start-ot, a nyár folyamán fogja megkapni a bizonyítványt róla.
Miki bizije:
magatartás, szorgalom: 4
kommunikáció: 3
spanyol: 3
angol: 4
matematika: 5
informatika: 5
testnevelés: 5

Beánál ma volt a tanévzáró. Mivel ő még most volt 2. osztályos, ezért nála szövegesen értékelték a tanévet, amit számokkal is röviden le lehet írni a következő: magatartás: példás, szorgalom: jó, magyar irodalomból meg dicséretet kapott. Illetve kapott jutalom könyvet, amiért a fejlesztőn a legszorgalmasabb kis tanuló volt. :D :D
Aztán amikor megkapta mindenki a bizit akkor jött a fekete leves. :( Előrelépett a napközis tanító néni, és elbúcsuzott az osztálytól, mert jövőre felkérték egy másik osztály osztály tanítójának, és fájó szívvel, de elköszönt tőlünk. Hát nem voltam felkészülve erre a fordulatra, és végig néztem az osztályon, meg a szülőkön, mindannyiunknak folyt a könnyünk. :( Bea keservesen sírt, szinte zokogott, alig tudtuk megvígasztalni, a bizijét sem nézte meg, nem is érdekelte, itthon olvasgatta el. Szerencsére nem megy el az iskolából tanító néni fognak találkozni a gyerekek meg ő, csakhát nem fogja a mi gyerekeinket tanítani. Beának most van 2,5 hónapja, hogy feldolgozza ezt a "traumát", ahogy a többi gyerkőcnek is. Annyira fura volt, ahogy mindegyik gyerek elkezdett sírni, vagy legalábbis könnyezni.

2010. június 20., vasárnap

Fűszernövényes rr

Egy "kis" csúszással, de elkészült Timike anyagára a következő fűszernövény, a Borago. :)

Íme a kép:
Holnap, hétfőn küldöm tovább! Jöhet a következő!

2010. június 19., szombat

Élek még.... életjel

Írásbeli nyelvvizsga eredmény még NINCS. :( Majd talán jövő hétvége felé, vagy utána, unom már a várakozást, de nincs mit tenni!
A héten nagyon húzós hetem volt, fárasztó volt, és még nem mellesleg tanulnom is kellett a mai vizsgámra. Hát, hagyjuk a felkészülés milyenségét, mázlim volt, azt kérdezték, amire készültem, szóval meg lesz az a jegy, most csak az a kérdés, hogy mennyire görbül. És ha ezt letudtam, akkor ennyi a marketing tanulmányaimnak, mert nem lesz több marketinges tárgy, ami nagyon nem a szívem csücske, szóval, hurrá.
Tűt a héten csak úgy láttam, hogy megnéztem, hogy jé egy tű, de bökni szinte semmit sem böktem. :( Ma, de legkésőbb holnap befejezem Timike fűszeres RR anyagát, és feladom hétfőn, a többi hímzésem meg áll, és állni is fog jövő hét végéig, mert holnap bele kell húznom a tanulásba, mivel jövő szombaton is mennék vizsgázni.... aztán majd csak aug. végén vagy szeptember elején, addig meg beadandók készítése következik. Nyaralás? Pihenés? No, ez nem ezen a nyáron lesz!
Jövő héten, amikor itthon vagyok, illene tanulni is, de belegondoltam, és rájöttem, hogy nem lesz időm. :(
Hétfőn du 6 órakor évzáró Beánál, onnan leghamarabb fél 8 után fogunk szabadulni, mert igazgató néni szeret sokat beszélni. Én nagyon szeretem az igazgató nénit, nagyon sokat tesz az iskoláért, nagyon jó vezető, és elhiszem, hogy szereti amit csinál, de már előre félek a kb. fél órás beszédétől, plusz még a műsor, meg a bizi osztás, szóval a hétfői tanulásnak lőttek, hacsak hajnalban fel nem kelek, és nem tanulok. ;)
Kedden időben végzek, de elhívtak marketing (khm, megint marketing.... :) ) kutatásra, szóval megint csak este 7 után érek haza, mikor is tanulok????
Szerdán!!!! meg pénteken!!!! Egyedül ezen a két napon fogok tudni tanulni, mert csütörtökre meg elhívtak egy tornára, jóga féleség, meg nyugtatós lelki meg minden, megnézem, de ez nem Gödöllőn van, hanem a szomszédban, Szadán, még jó, hogy elvisz egy anyuka társ, de így is 8 után érek haza.
Szóval, most szépen nekiállok bökni, és holnap elkezdem olvasni a tanulnivalót, mert nem kevés, és ez nem az a tantárgy, mint a mai, erre tanulni kell, nincs mese! Még szerencse, hogy már 2 hónapja megcsináltam a tárgyhoz tartozó beadandó részt! :D

2010. június 5., szombat

Tanulás, tanulás, tanulás....

Szegény blogomat nagyon elhanyagoltam az elmúlt időben. :( Ennek oka nagyon prózai: tanultam a mai eszperantó írásbeli nyelvvizsgámra. Eredetileg úgy volt, hogy tegnap megyek szóbelizni, de megfutamodtam, nem bántam meg. Május végén itthon voltam egy hetet, és akkor rájöttem, hogy nem elég amit tudok, az írásbelire még igen, de a szóbelire nem. Szóval beiratkoztam egy újabb tanfolyamra, az eddigi után, ami jó volt, de kiegészítésként kell a sok-sok gyakorlás, amit eddig hanyagoltam. Az internetes, interaktív nyelvtanfolyam nagyon jó, nagyon belém veri a szavakat, nyelvtant, tuti sikerül majd ezzel a felkészüléssel a szóbelim majd.

Az írásbeli vizsga ma nem volt nehéz. Reggel úgy mentem, hogy jó lenne, ha minimum 30 pontot elérnék. Nem tudom, miért ennyit, mert ez még édeskevés a sikeres vizsgához. A sikerességhez 61 pontot kéne elérnem, hát nem tudom, majd 2-3 hét múlva kiderül, hogy sikerült-e. Ha nem, akkor sem dől össze a világ, bár nem esne jól többek között a plusz vizsgadíj miatt, illetve azért, mert tegnap rádöbbentem, hogy a szakdogámat meg kéne írnom szeptember végére, ha fél év múlva, decemberben záróvizsgázni szeretnék.
Most júniusban még van két vizsgám a főiskolán is... és mikor fogok hímezni???? Fogok, főleg azért, mert a héten elment az eszem, az a maradék, ami volt. Kedvenc mintámat hímezik egy RR csoportban, ahol a csoport létrehozója kilépett, mert rájött, hogy nem tudja csinálni... erre mit csinálok? Beállok helyette, mert megsajnáltam a csoportot, meg imádom hímezni ezt a mintát, meg.... azért mert elment az eszem. Kaptam egy kis haladékot, remélem össze fog jönni a hímzés, ha egy kis késéssel is, de igyekszem majd. TÖBB RR NEM LESZ!!!! Főleg ebben az évben, ha mégis, akkor tuti bejelentkezem a pszichiátriára, mert az már tényleg nem normális dolog részemről. ;) Viszont hímeznem muszáj, mert ez megnyugtat, ma este fogok is végre bökni, a héten nem nagyon jött össze.